ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΤο έντονο βίωμα είναι το κλειδί για την διάρρηξη του φαντασιακού. Όταν κάποιος βιώσει μία ιδιαίτερη εμπειρία αυτή καταγράφεται στην μνήμη του λόγω του έντονου συναισθήματος που ένιωσε…ο βιωμένος χώρος έτσι μετατρέπεται σε τόπο, η ταράτσα σε ταράτσα-τόπο.


Για μία μέρα καλούμε τον κόσμο που ζει στα Εξάρχεια να ανέβει στη ταράτσα του, ο καθένας μόνος του, μαζί με άλλους ενοίκους από την πολυκατοικία τους ή με τους φίλους του, να οικειοποιηθεί τον χώρο της ταράτσας, να ελευθερώσει την φαντασία του και να μετατρέψει την ταράτσα του σε ταράτσα-τόπο, προσωρινά ή ποιο μόνιμα, όπως οι ίδιοι φαντάζονται!


Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη εκδήλωση/γιορτή για όλους τους κατοίκους της γειτονιάς, για όσους την αγαπούν και για όσους επιθυμούν να στηρίξουν το εγχείρημα, που θα πραγματωθεί την ώρα της δύσης του ηλίου. Συνίσταται από ένα στάδιο προετοιμασίας και τρία στάδια την ημέρα της εκδήλωσης.


Για το στάδιο της προετοιμασίας, ζητάμε από τους ενοίκους της κάθε πολυκατοικία να φιλοξενήσουν από μία/έναν μουσικό στην ταράτσα τους. Ταυτόχρονα, προσκαλούμε τους ενοίκους ν’ ανεβούν στη ταράτσα την ώρα της μουσικής εκδήλωσης για να βιώσουν αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία και αν επιθυμούν, να συμμετέχουν ενεργά δημιουργώντας την δικιά τους δράση.


Για τα τρία στάδια την ημέρα της εκδήλωσης είναι σημαντικός ο συγχρονισμός, δηλαδή, να ανεβούμε όλοι την ίδια ώρα. Μετά το τέλος της μουσικής εκδήλωσεις, προσκαλούμε τον κόσμο να συναντηθούμε όλοι μαζί στη ταράτσα του Σινεμά ΒΟΞ της γειτονιάς για να μοιραστούμε την εμπειρία μας, για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τη γειτονιά και να κλείσουμε εορταστικά την όλη μέρα.Αν θέλετε να συμμετέχετε ακολουθείστε τα παρακάτω στάδια


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:


(0) Φιλοξενία + Δημιουργία


i) Θα θέλατε να φιλοξενήσετε έναν μουσικό στην ταράτσα σας;


Η φιλοξενία των ενοίκων θα στηρίξει την δημιουργία μιας ιδιαίτερης μουσικής εκδήλωσης. Θα θέλαμε σε κάθε ταράτσα στην περιοχή των Εξαρχείων ν’ ανέβει από ένας μουσικός. Λόγο της κοντινής απόστασης των πολυκατοικιών, ο κάθε μουσικός θα μπορεί να ακούει τους άλλους μουσικούς που θα βρίσκονται στις απέναντι ταράτσες και μαζί θα δημιουργήσουν ένα ηχοτοπίο. Η μουσική που θα παίξουν θα είναι ατμοσφαιρική και αυτοσχεδιαστική, και θα αποτελείτε κυρίως από φυσικά μουσικά όργανα.


Για να επικοινωνήσετε το εγχείρημα στην πολυκατοικία σας και να πάρετε άδεια για να φιλοξενήσετε έναν μουσικό κατεβάστε τη πρόσκληση/κάλεσμα και κολλήστε τη στο εσωτερικό της εισόδου της πολυκατοικίας σας. Επίσης, μπορείτε πιο άμεσα να μιλήσετε με τον διαχειριστή σας ή με τον ένοικο που μένει στον τελευταίο όροφο. Κατεβάστε το πρόσκληση/κάλεσμα εδώ.


ii) Τι θα θέλατε να κάνετε την ώρα της μουσικής εκδήλωσης στην ταράτσα σας;


Σας καλούμε να πάρετε μαζί σας πράγματα από το σπίτι σας ή και από αλλού για να οικειοποιηθείτε την ταράτσα σας, να συμμετέχετε στη μουσική εκδήλωση και να απολάυσετε το ηλιοβασίλεμα. Προτείνετε.ΗΜΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ, 1η Ιουνίου:


birdsproject_page04_B


(1)(εκ-) Συγχρονισμένη κίνηση
1η του Ιούνη στις 20:11 ακριβώς σας προσκαλούμε ν’ανεβείτε στην ταράτσα σας.


(2)(δήλωση) Ηχοτοπίο-βίωμα

Για μία ώρα! Απολάυστε! Παίξτε! Δημιουργήστε! Χαλαρώστε! Αφουγκραστείτε! Στοχαστείτε! Μοιραστείτε!... Τον τρόπο κλείσιματος της μουσικής εκδήλωσης θα τον ανακοινώσουμε σύντομα αλλά και θα τον καταλάβετε. Λήξη μουσικής εκδήλωσης 21:11.


(3)(γιορτή) Συνάντηση-μοίρασμα

Μετά το τέλος της μουσική εκδήλωσης, σας προσκαλούμε να συναντηθούμε όλοι μαζί στη ταράτσα του Σινεμά ΒΟΞ για να μοιραστούμε αυτά που φανταστήκαμε και βιώσαμε. Οι μουσικοί ελπίζουμε ότι θα μας οδηγήσουν παίζοντας μουσική μέσα από τους δρόμους της γειτονιάς στο μέρος της συνάντησης! Στη συνάντηση θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με ένα μοίρασμα γι’ αυτό που βιώσαμε, μετά να συζητήσουμε για κάποια θέματα που αφορούν τη γειτονιά και να κλείσουμε με χορό και διασκέδαση.


Υπολογίζουμε να συναντηθούμε στη ταράτσα του Σινεμά ΒΟΞ στις 21:41.

Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 82Τα στάδια για την δομή της εκδήλωσης-γιορτής βασίζονται στα στάδια των εορταστικών τελετουργιών και χρησιμοποιούνται συμβολικά. Η εκδήλωση-γιορτή που προτείνουμε είναι μια κίνηση δύναμης και αγάπης προς εμάς τους ίδιους, προς τους συνανθρώπους μας και τον τόπο που μας ενώνει, που στοχεύει:


Στην αναγνώριση και στη σύνδεση των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για κάτι κοινό, σε ένα άλλο επίπεδο πέρα των πολιτικών πεποιθήσεων και των κοινωνικών διαχωρισμών.
Στην αμεσότητα των ανθρώπων ως προς την συμμετοχή σε ένα κοινό βίωμα.
Στην σημασία της συν-δημιουργίας και της έκφρασης.birdsproject_page04_C


ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

Για λόγους ασφάλειας, στην ταράτσα τις κάθε πολυκατοικίας καλούνται ν’ανεβούν οι ένοικοι της ίδιας της πολυκατοικίας εκτός και αν συμφωνήσουν οι ίδιοι διαφορετικά, δηλαδή, να καλέσουν φίλους τους.

Ο κάθε συμμετέχοντας φέρει ατομική ευθύνη για την συμμετοχή και την ασφάλειά του.


ΖΗΤΑΜΕ:

Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων της γειτονιάς για την μουσική παρέμβαση. Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί με κάμερες από απόσταση. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την συναίνεση των κατοίκων της περιοχής και των συμμετεχόντων.


Ευχαριστούμε που φαντάζεστε μαζί μας*