ΗΧΟΤΟΠΙΟ

Φανταζόμαστε να υπάρχουν μουσικοί σκόρπιοι σε διαφορετικές ταράτσες οι οποίοι θα παίξουν για όλους εμάς και θα συνοδεύσουν την δύση του ηλίου και την άνοδο του φεγγαριού. Η κάθε ταράτσα θα έχει από μία/έναν μουσικό, οι οποίοι θα παίξουν ταυτόχρονα. Η ιδέα είναι οι μουσικοί να ακολουθήσουν ένα χρονοδιάγραμμα που θα έχουμε ετοιμάσει, αλλά και να αυτοσχεδιάσουν ακούγωντας ο ένας τον άλλο. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον στο οποίο η μελωδία και η παραφωνία θα είναι στοιχεία επιθυμητά του όλου βιώματος.


Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να εντάξουμε την έννοια της γειτονιάς και τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων που ζουν στον ίδιο τόπο, ως θεματική για πειραματισμό από όλους τους μουσικούς. Με αυτό εννοούμε: όπως οι γείτονες καλούνται να συμβιώσουν σε έναν κοινό τόπο με βάση τον σεβασμό, την αποδοχή και την ανοχή μεταξύ τους, έτσι σκεφτόμαστε και την διάδραση μεταξύ των μουσικών. Πότε παίζει κάποιος και πότε αφήνει τους άλλους να ακουστούν; Πότε επιτρέπουν όλοι μαζί ένα δημιουργικό κενό; Έννοιες όπως η Συμφωνία, η Συνοδεία και η Διαφωνία είναι λέξεις κλειδιά πάνω στις οποίες καλούμε τους μουσικούς να ελευθερώσουν την φαντασία τους και να μας ταξιδέψουν ατομικά και σαν σύνολο. Ψάχνουμε την κρυμμένη αρμονία*


Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους μουσικούς για πληροφορίες από κοντά.Κάποια στοιχεία που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας μέχρι στιγμής.


- Θα υπάρχει μία κεντρική γραμμή για τον αυτοσχεδιασμό και ένα χρονοδιάγραμμα που θα ζητήσουμε από τους μουσικούς να ακολουθήσουν ώστε να συγχρονιστούν.

- Η μουσική εκδήλωση θα θέλαμε να βασιστεί κυρίως σε μουσικά όργανα που είναι ηχητικά δυνατά, δηλαδή, που δεν χρειάζονται ενίσχυση ήχου, όπως κρουστά, πνευστά και άλλα. Στην συνέχεια θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε κάποιες ταράτσες με ρεύμα και ηχητικό εξοπλισμό. Οπότε, προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τεχνικό εξοπλισμό αλλά έχουμε πολύ όρεξη και λίγους πόρους για να σας στηρίξουμε.

- Θα χαιρόμασταν πολύ να έχουμε μουσικούς που ασχολούνται με τη φωνή και το τραγούδι (σόλο και πολυφωνικά).

- Ηλεκτρονικοί ήχοι είναι επιθυμητοί ιδανικά για να λειτουργήσουν ως “μουσικό χαλί” και να στηρίξουν ένα crescendo.

- Αν έχετε δικό σας ηχητικό εξοπλισμό όπως ενισχυτή, μικρόφωνα ή ηχεία, και θα μπορούσατε να συμμετέχετε με αυτόν θα μας βοηθούσε πολύ.

- Θα θέλαμε μετά το τέλος της μουσικής εκδήλωσης να μαζευτούμε όλοι μαζί στη ταράτσα του Σινεμά ΒΟΞ για να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να γιορτάσουμε. Ζητάμε από τους μουσικούς με τα φυσικά μουσικά όργανα να παίξουν στους δρόμους καθώς θα έρχονται και να μας οδηγήσουν να γειώσουμε όλο αυτό που βιώσαμε στις ταράτσες.

- Ενθαρρύνουμε τους ίδιους τους μουσικούς να ρωτήσουν για πρόσβαση στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους αν μένουν στα Εξάρχεια ή να μιλήσουν με φίλους τους που μένουν στην περιοχή και να ζητήσουν πρόσβαση για να σας φιλοξενήσουν.